12.6.05

Unine pühapäev.

Praegu on üks neist aasta unisemaid nädalavahetusi. Minu jaoks vähemalt. Pärast Londonit ja Lõuna-Eestis veedetud toredaid päevi tuli esimene töönädal parajalt raskelt ning päris mõnus on vahelduseks niisama vedeleda. Ja silma vaadata.
Töö juures hämmastas mind tagasi jõudes asjaolu, et laual seisab päris uus ja modernse moega aparaat. Lame ekraan ja varasemast palju pisem must kast. Muidugi oli osa programme puudu ja meilisüsteem ei tahtnud paar päeva tööle hakata, aga ei midagi - saime sellest üle. Eelmine arvuti oli parajalt kiire, aga see uus tundub päris sprindiimena. Esialgu vähemalt.
Kirjutasin teile siin mõni aeg tagasi Liverpooli hämmastavast Meistrite liiga võidust. Ometi ei pidanud sellest piisama, et minu lemmikklubi ka järgmisel hooajal selles Euroopa juhtivas jalgpallisarjas mängida saaks. Hooaeg Inglise liigas oli nii hullusti aia taha läinud.
Aga Euroopa Jalgpalliliit otsustas oma meisterklubile siiski halastada ja nad mängima lubada. Küll aga sedamoodi, et nad peavad alustama kesksuvel päris algusest. Esimestest valikmängudest peale. Ja seal? Seal on üks võimalikke vastaseid ei keegi muu kui Eesti meister Tallinna Levadia. Tõepoolest! On imepisikene võimalus, et Liverpool tuleb juulis Tallinna mängima. Vaat see oleks juba midagi. Ühe suure unistuse täitumine. Selgus saabub jaanipäeval, kui toimub loosimine.
Ma polegi siin veel kirjutanud, et kevadel õnnestus astuda samm veel ühe jalgpallialase unistuse poole. Nimelt saime võimaluse osta kaks piletit ühele järgmise suve jalgpalli MM-i mängule. Sellest suurest peost on siis samuti võimalik osa saada. Ja seda uuendatud uhkel Berliini olümpiastaadionil. Kes mängivad? Pole õrna aimugi. Seda ei saagi enne teada, kui kusagil selle aasta detsembris. Brasiilia - Inglismaa äkki? Või siis Iraan - Kostariika... Kõik on võimalik.
Aga päeva suur uudis puudutab hoopis Aafrikat. Rikkad ja veel rikkamad on otsustanud kustutada paljude aafrika riikide võlad. Lähemalt.
Ajalooline samm, millest loodetakse pisut abi. Sest Aafrika on raskustes. Ja koos nendega oleme ka meie.
Aga mina sean peagi sammud mere äärde. Ongi viimane aeg siit toast välja pääseda.