13.5.05

Üks segaduses lind ja muidu linnast mere ääres.

Raekoja platsil asub: 6 m diameetriga ja 4 m kõrgune tsirkulaarne objekt, mille siseküljele on trükitud Raekoja platsi panoraam ja väliskülg peegeldab platsil viibijaid tänu reflekteerivale kattematerjalile.
Tsirkulaarse objekti välisäärt pidi tatsab ringi kajakas, vaatab iseenda peegeldust ja toksib järelejätmatult omaenda nokka. Väidetavalt mitte esimest päeva. Kajaka nokk on verine. Loomulikult on see imelind kõigi välismaalaste lemmikpildistamisobjekt.

Kevad on äkki linna tulnud. Ma pole vist ühelgi aastal võilillede õitselepuhkemist nii kannatamatult oodanud ja nüüd on see siis lõpuks juhtunud. Isegi puud lähevad vist ühel ilusal päeval lausa lehte ja see päev ehk polegi enam kaugel. Vaimustav.

Kehrwiederi toredad kohvikud on nüüd üle linna laiali. Ühe eriti omapärase leiab ühest Vene tänava hoovist. Polegi vist nii eklektilise sisekujundusega söögikohta näinud. Isegi koogitaldrik antakse igaühe jaoks erinev. Muidugi on iga alamp iga laua peal erinev, iga tooli seljatoele on pandud erinev riietusese. Ja noh, mõistate isegi, et igav ei hakka.
Ehk ei ole sellised kohad siiski enam vaid turistide pärusmaa. Kuigi jah, see 20-kroonine teetass jaksab mind veel ka aastal 2005 hämmastada... Kust küll selline müstiline hind võetakse?

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Kajaka nokk ei olnud verine, hõbekajakal ongi selline punase laiguga nokk, vaata nt http://www.loodusemees.ee/aa/mi/020508im001.jpg

Yks lugeja

13/5/05 22:30  

Postita kommentaar

<< Home