18.7.06

Räpane nädalavahetus

Tegelikult oli ju see lahkunud nädalalõpp õige räpane ja tolmune. Meil käis nimelt 8-kandine prügikonteiner külas. Täitsime ta laupäeval mõne tunniga ehitusprahi, väsinud mööbli ja muu koluga. Kõige peale said veel minu absoluutsed lemmikud - vanad voodipõhjad. Nende igavikuliste voodite lõhkumine ja vedrupõhjade ringitarimine ei lähe mul kunagi meelest.
Ma ei suuda kunagi ära imestada, kui palju võib sellises igivanas majapidamises igasugust mõttetut träni olla. Alati kui sellist koristustööd teen, tekib tahtmine kõik ära visata, mis silma alla satub. Absoluutselt kõik. Ei mingit nostalgiat millegi suhtes. Olen vist asjade peale siis väga kuri.
Pühapäeval jätkasime samas võtmes. Seekord eemaldasime kuurist seal 15 aastat seisnud lehehunnikuid. Ropp must töö. Õnneks on Nõmmel konteinerid, kuhu säärast vanapaberit viia. Aga miks sai sellega ometi niikaua oodatud? Oeh.
Õhtul aga sõitsime ilusat mereranda otsima. Ja uskumatul kombel selle Vääna-Jõesuust ka leidsime. Lapsena käisin ma ju ainult Kloogarannas, selles imelises suveparadiisis, millest nüüd pole järel enam muud kui rohtunud rannaliiv, haisev adrune mererand ja lootusetult lagunevad hooned. Vääna-Jõesuu meenutas pisut Kloogaranda sellisena nagu too kunagi oli. Ilus pehme liivarand, puhas, kohe väga puhas vesi ja tubli tuul, mis päikese käes viibimise talutavaks teeb. Kui lõpuks oma rannapikniku peetud saime, olid vette kerkinud päris arvestatavad lained. Mis tegid kilkeid täis supluseminutid mõnusalt soolasteks. Tore oli lihtsalt madalas vees istuda ja lasta lainel end üles tõsta ja edasi kanda.
Kõige lõpuks lennutasime veel tuulelohet. Võttis teine lühikeseks hetkeks tuule alla ja siis kukkus potsti maha. Parkimine maksab muide seal Vääna-Jõesuus 20 krooni tund. Supelsakste värk. Meie leidsime õhtul tasuta koha, päeval on see seal kindlasti võimatu. Aga varsti tahaks sinna mõnusasse randa tagasi. Mõnel ilusal suveõhtul. Loodetavasti neid veel tuleb.
Kuigi hetkel palvetan hoopis, et sajaks pikk sahmakas vihma sellele janusele maale. Aga pilved tunduvad kuivad.