28.4.06

Abielus

Millal see mõte meile pähe tuligi? Vist vana aasta sees veel. Ühel nendest külmadest ja pimedatest detsembriõhtutest, kui suures toas madratsil magasime. Siinsamas, kus praegugi teile kirjutan, teleka kõrval. Sest magamistoas oli parajasti käimas pikk ja põhjalik remont. Ühel neist ebamugavatest õhtutest sai see mõte välja öeldud. Et abiellume. Kuigi kumbki omaette olime vist juba päris kaua niimoodi mõelnud. Tuleval suvel saab ju meie esmakohtumisest seitse aastat. Seitse aastat! Halvemaid ja paremaid aegu oleme koos läbi elanud - miks siis ometi seda mitte päriselt vormistada? Sest kahtlused oleme ju juba ammu kõrvale heitnud. Meie kaks oleme üks.
Abielluda me keset külma talve ei tahtnud. Valisime esimese sobivama silmapilgu, aprilli lõpu. Ehk on siis parajasti esimene soojalaine ja lilled õitsevad mis hirmus? Tagantjärgi öeldes - üks mõte läks täppi, teine mitte. Aga jaanuari lõpul Pärnu maantee paaripanekumajas pabereid vormistades ei osanud me veel milleski kindlad olla. Kolm kuud tundus lõpmatult pikk aeg oodata.
Ja siis äkki oli käes tänane hommik. Seesama kahekümnekaheksas aprill. Muidugi olime vahepeal tänasele palju mõelnud. Sõrmused hankinud, riided, pea lõhki mõelnud, kellele rääkida, kellele mitte. Millal rääkida... Mina vist tegin kõik nii, nagu tahtsin. Sisuliselt jätsin asja lõpuni saladusse. Kõigi, väljaarvatult paari inimese ees. Abiellumine on meie kahe omavaheline asi. Suuri pulmi ei taha, uhkeid mesinädalaid hoopiski mitte. Pole kummakski võimalusi ka.
Ja sain just sellise päeva, millest unistasin. Päike paistis, mu pruut säras, närvid olid muidugi püsti. Aga mitte üleliia püsti. Tseremoonia läbitegemine seal Õnnepalees pole pooltki nii hirmuäratav, kui kujutlesin. Tegelikult koheldakse sind inimlikult. Ja isegi konveiermeetodil abiellumine on talutav. Vist isegi kõige talutavam variant. Tegelikult oli nii, et kui seal ETV ilmaennustaja palge ees oma kallist suudlesin, olime seal ainult kahekesi. Nagu alati. Nagu iga päev seni ja nagu iga päev edaspidi.
Ja seda oligi tarvis tõestada.