24.4.06

MM-piletid käes!

Imelik on osta midagi ja siis muudkui oodata ja oodata. Ja siis see oodatu lõpuks terve aasta hiljem kätte saada. Aga jalgpalli MM-i piletitega läks just nii. Täna nad lõpuks saabusid. Kulleriga. Põnev oli küll seda pappkasti avada. Üks imelik kaart vaatas kõigepealt vastu. Ühelt poolt punane, teiselt poolt kollane. Peaaegu nagu see, mida kohtunikud väljakul mängijaile näitavad. Siis paar raamatukest mõttetute õpetussõnadega. Ning võistluste kava. Ja siis ja siis - kõige all lõpuks need ihaldatud piletid ise. Nimelised. Põhivärvilt rohelised. Pääs kümnete tuhandete inimeste seas sellele tohutule staadionile on tagatud. Berliini olümpiastaadionile nimelt. Koos 74000 inimesega.
Naljakas mõelda, aga ma pole veel kunagi sellisel tõeliselt suurel staadionil jalgpalli vaadanud. Pärast kõiki neid aastakümneid, mida vutti fännanud olen, saab see lõpuks teoks. 13. juunil, kui Berliinis mängivad maailmameistrid brasiillased ise! Tõotab unustamatut õhtut.
Saksamaal viibime paar päeva kauemgi. Ehk õnnestub Potsdamis ära käia. Näib imekena linn olevat. Ehk on keegi käinud ja oskab midagi soovitada? Berliinis endas sai ju juba üks ring tehtud.