25.10.04

Vahelduseks ilusad päevad.

No näed, viimati just virisesin siin kui hall ja kole kõik on, aga vaata nüüd aknast välja! Viimased 72 tundi on olnud tõeline puhkus sügistormide eel - vaevalt enne südatalve sellist rahu enam näeb. Isegi linnud on uuesti laulma hakanud nagu kevadel. Ja oravad jooksevad mööda männilatuvu ringi või siis elektriliine pidi või lausa majaseinade külge klammerdudes. Muidugi on nemadki eluga rahul. Antakse aega veel toitu varuda.
Sügisvärvid löövad pahviks. Jalutasin täna Hirvepargist mööda ja see on uskumatu vaatepilt, mis avaneb! Tõesti soovitan kõigile.
Muidu aga on sedapsi, et Ameerikamaa valimised on kohe ukse ees. New York Timesis on suurepärane lehekülg nimega "Electoral Vote Calculator"." Siit näeme ära, kui punane (Bushimeelne siis) USA tegelikult on. Demokraatide ainsed kantsid leiame ida- ja läänerannikult - tõsi, just sealt neid valijamehi päris palju tulemas on ka. Valijameeste arv ju seotud elanike arvuga osariigis. Ja elanikke New Yorgi kandis ning Kalifornias palju, palju. Bushi osariigid siis punased, Kerry omad sinised ja hallid on need paigad, kus praegu ja kes teab, kui kaua veel lahingut peetakse. Kümme osariiki, mis asja reaalselt otsustavad.
Mitte, et 2. novembri õhtuks lahendus ilmtingimata saabub. Väga võimalik, et siis minnakse kohtusse nii mõneski valmisringkonnas. Mõlemad pooled on juristide armee valmis palganud. Ja ehk pole jaanuariks veel sugugi selge, kumb kandidaat ametivannet andma hakkab. The Guardian kirjutab sellest mängust pikemalt.