22.9.06

Turvalise elu nimel

Seoses keerulise sisepoliitilise olukorraga pole juba päevade kaupa võimalik Tõnismäelt Kosmose bussipeatusse minna. Aga see selleks. Vähemalt on ometi kord meie argipäev turvaline. On ju siin Kaarli kirku ümbruses küll ja küll päise päeva ajal käekotte varastatud ja muid sulitempe tehtud. Aga täna nad ei julge. Sest politsei on sõna otseses mõttes igal tänavanurgal.
Mulle meenusid muidugi kohe lood Vanast Eesti Ajast, kui igal tärnavanurgal olla konstaabel seisnud ja korralikele inimestele naeratanud. Ei siis keegi julgenud pätti teha. Täna oleme siin Tõnismäel siis sama kaugel. Kuigi konstaabli elegantset vormiriietust pole tänapäeva politseinikel teps mitte. Seisab siin maja ees jälle üks paarike, relvad kabuuris. Aga seljas on neil sinised tunked ja rohekaskollased vestid. Isegi mitte hooletut elegantsi.
Midagi hinge põrutavalt põnevat pole politseinikel õnnestunud siinkandis veel ära hoida. Valvsalt seirati küll ühte meeskodanikku, kellel T-särgil sini-must-valge lipp. Aga vist otsustati, et element pole ohtlik. Pronksmehe puuri poole polnud ta teel kah.